Bedragen?

Jag deltar ibland i Sifo-paneler och liknande undersökningar, och en attitydfråga man brukar få är "Avstår du från att använda ditt kontokort av rädsla för att bli lurad?" Jag svarar alltid Nej för jag använder kortet mycket, i butiker, på Internet och om jag för ovanlighetens skull tar taxi, utan att blinka. På Internet brukar jag dock kolla att det är krypterad sida.

Men nu får jag nog tänka om.

I förrgår kväll, precis innan jag skulle gå och lägga mig, hade det kommit ett mejl där det stod "Congratulations!
Your subscription has been automatically renewed. You do not need to do anything! Thank you for your purchase." och att det var draget dryga 1000 kr från mitt konto, för en förnyelse av mitt antivirusprogram (som inte var utgånget). Jag har en gång uppgraderat antivirusprogrammet på Internet (och betalt med kortet) men inte medvetet tackat ja till automatisk förlängning. Jag fick iaf tag på en support-Sam via Norton.com 24/7 chat, som lovade att anullera köpet men som inte kunde förklara det.

När jag kom hem från jobbet igår, fanns det ett brev från banken att mitt VISA-kort (samma kort!) skulle återkallas för att det kanske kommit i orätta händer. Jag ringde upp banken för att höra om det fanns något samband med internetköpet, men fick reda på att det istället handlade om att jag använt en bankomat som varit utsatt för skimming. Lite tröst fann jag i att försiktiga Peter fått ett likadant brev.

På mitt konto skramlar det som bäst omkring ett par hundra kronor för tillfället så bedragaren gör sig ingen större lycka på mig.

Kommentarer
Postat av: Marie C

Obehagligt. Jag tillhörde dem som handlat på Toys'r us innan jul. Samma dag som skimmingutrustningen hittades. Ringde banken någon vecka senare och de rekommenderade mig att byta ut kortet. Inget hade hänt men sedan kände jag mig säkrare. Åtminstone tills jag gjort mitt första kortköp/bankomatuttag...Förlängda abonemang är ett gissel. Det visade sig att jag hade evighetsprenumeration på både GI-bantarsajten och Aftonbladet viktklubb. Inte nu längre :-)

2009-02-07 @ 09:32:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0