Värsta elljusstaken

I vårt vardagsrum har vi ganska stora fönster, och under många år hade vi en traditionell men ett nummer större stake som jag ärvt av min Mormor. Men för 2 år sen gick det elektriska sönder och man får kanske acceptera det efter 50 år i trogen tjänst. Faktiskt hade det röda träet blivit lite blekt också. Förra året hade vi en stake över, för Malin ville tvunget ha en ljusboll i sitt fönster som syrrorna, men hennes lilla stake såg patetisk ut i det stora fönstret. Så jag hade tänkt skaffa något nytt, lite större. När jag i torsdags stressade igenom Limhamn och avverkade videobutiken (lämna tillbaka filmer, bl a Brüno som inte förtjänar en recension), guldsmedsaffären (örhängen till Julia som fyllde år på fredagen), systembolaget (glögg!), posten (skicka Tradera-vinster) och spelbutiken (hade bingolotter att lösa in vinster på) - klarade av alla 5 på en timme med Malin i släptåg, såg jag då en fantastiskt stor och snygg stake i te- och presentbutiken. Gick in och frågade - priset avskräckte - 975 kr - men har inte kunnat glömma den.

Så igår, funderade jag över lyckade traderaförsäljningar och indragna julklappar till vuxna på plussidan, och indragen bonuslön på minussidan, och kom fram till att det kunde bli en stake i alla fall. Lockade med Peter som sa OK och fick bära schabraket till bilen. Det var den sista i butiken och någon annan hade varit och frågat på den strax innan.

Peter har fått mycket vatten på sin kvarn, för han brukar gärna utmåla mig som slösaktig och att jag vill ha det största av allt. Visst är den maffig?

Stora elljusstaken

Lilla Falköga, Malin, såg samma stake i SDS när jag snabbt bläddrade förbi annonserna, i någon möbelbutik i Skåne 100 kr billigare. Där kunde man utöver svart, som jag tog, välja på oljad ek eller vit. Nåja, jag är nöjd och glad i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Fru C

Supersnygg. Gillar att den är så abnormt stor och utan krusiduller. Särskilt i stora fönster. Njut av ditt köp!

2009-12-06 @ 17:06:22
Postat av: Catharina

Jättesnygg!!!tänk positivt... bensinen är dyr och att köra till någon möbelbutik hade säkert blivit lika dyrt om man räknar in körning :o)Jag köpte en ny till köksfönstret förra julen, inte riktigt lika stor, men också dyr! Jag köpte den på impuls när jag var i elaffären... frågade inte maken innan... men den blev också jättefin!Kram Catharina

2009-12-06 @ 17:34:30
Postat av: Ingrid

Jättefin! Vem vill inte ha fönster stora nog att husa en sådan ljusstake? Jag minns fortfarande LC-Evas fantastiska stora ljusstakar sedan många år tillbaka.... Suck. Här är ljusstakarna i de minsta fönstren, så det är tur att våra inte är större än de är :-) .

2009-12-08 @ 10:24:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0