Lussefirandet har börjat

Jag älskar Lucia! Luciatågen, sångerna, lussekatter, stjärngossar, psalmer, tända ljus, hela köret helt enkelt.

Och jag känner på mig att jag ska få mitt lystmäte den här helgen!

Det började i eftermiddags med Malins sista Luciatåg på dagis - tanken svindlar. Men när jag såg henne och de andra stortjejerna bland småttingarna som tultade runt i sina söta tomtepyjamasar och pepparkaksdräkter, kändes det ändå rätt att hon ska vidare till F-klassen till hösten.

Samla upp barnen

Det var lite pyssel för fröknarna att få dem på ett snyggt led, men sen satte sig fröknarna ner, och barnen tog över föreställningen.

Lucia i Hyllie Kyrka

Malin var lika söt i sin tomteklänning som i fjol. Sjunga kunde hon också, förstås!

Sen fick vi vuxna sjunga med i några psalmer (vi var rätt hesa och hostiga, flera av oss men klämde i bäst vi kunde). Under tiden delade prästen ut herdar, lamm, Josef & Maria, kameler mm till barnen. Sen var det meningen att hon skulle kalla fram några av stallets "invånare" i taget men när Josef och Maria var på plats blev det anarki, och barnen trängdes om att ställa ut sina figurer. Vissa ville inte alls skiljas från sina heller. Och när prästen ställt dem snyggt på plats stod det en liten knatte bakom ryggen på henne och lyfte ur dem igen. Publiken såg det, men inte hon - ganska komiskt!

Efteråt bjöds det på fika och sen fick fröknarna en blomma och en kokbok i julklapp.

Blomma, ja, nästan lika mycket som jag älskar Lucia, tycker jag om amaryllisar. Kolla in denna skönhet!

Tjusig!

I morgon väntar ytterligare Luciafirande, och på söndag. Jag njuter i fulla drag, och rapporter kommer!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Vi firar Lucia på dagis på måndag eftermiddag. Utomhus.Det låter kanske värre än det är. De kör det ca 15:30 så det börjar bli lite mörkt och det blir väldigt stämningsfullt det med.

Fast jag hade nog ändå föredragit morgonlusse - även om det blir okristligt tidigt.Tänk att de skall till F-klass till hösten!! Fast jag får njuta dagislusse ett tag till med min lilltjej.

2009-12-12 @ 00:28:26
URL: http://www.lattemama.se
Postat av: Ingrid

Här passerar Lucia nästan obemärkt förbi, tyvärr. Men vi ska lussa här hemma imorgon och äta lussekatter och pepparkatter, så jag tror inte våra barn helt glömmer bort vår tradition från Sverige.

2009-12-12 @ 19:24:58
Postat av: Catharina

Eftersom mina barn inte går på fritids så är vi inte med på något lussefirande. Synd! Jag har tjänstgjort som kyrkvärd idag, tredje advent, men vi hade tyvärr inte lucia i kyrkan. Också synd! Och vi hade en vikarierande kantor som jag inte tycker är särskilt bra, så det är inte någon av högmässorna som kommer att fastna i mitt minne. Men det är ju alltid avkopplande i kyrkan... även om jag har en del att göra som kyrkvärd. Nästa gång för min del är en musikgudstjänst annandag jul. Detta året är det makens tur att vara igång på julnatten, han sjunger i gospelkören. Farfar har erbjudit sig att stanna här med barnen så att jag kan gå... får väl se om erbjudandet står kvar på julafton, för då antar jag nog det och kan gå i kyrkan UTAN barn och UTAN att tjänstgöra = det händer aldrig!Kram Catharina

2009-12-13 @ 17:03:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0