Luciakonsert på Malmö Stadsteater - nya bilder

Jag vet att det heter Malmö Opera och Musikteater numera men för mig är det Stadsteatern!

Nu har jag fått tag i proffsiga bilder och lägger upp en på hela gruppen - tja - en hel de tärnor är ändå avskurna men det är ett snyggt foto:

Fullt på scenen

Jag har varit där mest hela dagen för jag var funktionär vi musikklassernas årliga jul- och luciakonsert. Det var repetition 10.50-14.30 och sen återsamling 16.15 för konsert 17. Det var nästan 200 barn och ungdomar från fyran till nian och det var verkligen välregisserat.

Förmiddagen gick mest åt till att öva in och utgångar - för att det inte ska bli för långt för de yngsta kan de inte stå upp på scenen en hel timme, och dessutom är det väldigt effektfullt när de sjunger i olika grupper ibland, och alla tillsammans ibland. Det var blandat med klassiska luciasånger, carols, John Lennons Happy X-mas - allt mycket vackert. I sista minuten öpnnade de upp hela salongen för biljettköp - från början var den reducerad till lilla salongen för man trodde inte att det skulle bli fullsatt. Jag hörde att det blev närmre 1000 betalande. Toppen! I halvtid bytte de om till finkläder och luciatåget övergick i julkonsert. Det var också flera instrumentella inslag, med flöjt, fioler, klarinett och gitarr.

När vi kom tillbaka till teatern för själva föreställningen var elden tänd utanför - det är så fint!

Utanför Stadsteatern

Som ni nu vet så älskar jag ju allt med Lucia - ni kan tänka er vad jag njöt i havet av vitklädda och nervösa ungar...

Stjärngossar och tärnor i massor

Här ser ni Katarina som justerar sin krans:

Förberedelser

Och jag, jag stod i en av "slussarna" och skulle inte synas, skulle vakta på de levande ljusen och på om någon svimmade. Men det här året inträffade inga missöden, skönt nog. Efteråt var det nån av tjejerna i nian som grät; missnöjd med ett solo gissar jag. Inget som vi märkte.

Här syns Katarina bakom hårgardin, nästan längst upp till vänster. Det var då efter ombytet, som ni förstår!

i finkläder

När vi kom ut singlade snöflingor ner - vilken stämningshöjare!

Så, i morgon måndag... gissar att jag känner mig lite sliten då. Och ska köra hemifrån extra tidigt för Julia har tagit på sig att arrangera Bladins luciatåg som går av stapeln 7.30 och jag ska skjutsa henne dit. Tror inte att Julia gått i tåg sen dagis. Ett år var hon stjärngosse för det tyckte hon var finast. Hon kan inte texterna nåt vidare, men hoppas att andra kan! Men jag beundrar henne för att hon utan att tveka tar på sig uppdraget fast hon inte är så rutinerad.


Kommentarer
Postat av: Catharina

Det är stadsteatern för mig också!Jag önskar att jag hade varit där, det verkar ha varit jättetrevligt!!Lucia för mig blev att titta på TV på kvällen. Fint, men för många nya moderna sånger som jag inte kände igen... jag vill ha dom gamla traditionella sångerna, men som tur var så kom dom mot slutet...Hugos kommentar till luciatåget var att hade han varit med så skulle han ha varit lucia för hon slapp sjunga...Kram Catharina

2009-12-15 @ 12:20:37
Postat av: Lotta

Åh, vad jag saknar min Luciakonserttid. Vi hade Luciasoaré med kören flera år i rad och det var så himla roligt.

Speciellt när man var lite äldre och började bli mer rutinerad.

2009-12-17 @ 10:23:15
URL: http://www.lattemama.se
Postat av: Ingrid

Oj, vad du har skrivit mycket här. Vilka fina bilder! Enig med er andra, det är och förblir "Stadsteatern", varför måste allt ändras? :-)

Väldigt fint och stämningsfullt firade som dina tjejer står för! Skrattade när jag läste om Julia som stjärngosse. Vi hade svenska vänner här på Lucia och de berättade att deras son vägrade ett år vara något annat än en grön drake. Ja ja.

Som Catarina såg vi också Lucia på TV och reagerade på det konstiga upplägget med bara nya sånger i början och alla traditionella i slutet. Hade varit naturligare att blanda lite. Men visst var det fint och vi var i Växjö domkyrka förra året så det var kul för barnen att känna igen sig.

2009-12-19 @ 13:43:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0