Julkort

Årets kort

Jag skickar massor av julkort - det är inget större besvär, och jag tycker att det är roligt. Det brukar alltid vara foto på barnen. Jag vill egentligen helst ha dem i tomteluvor men de senaste åren har det varit sommarbilder. Det sista riktigt söta var när Malin var ett halvår i pepparkaksdräkt, Katarina i lucialinne och Julia som tomte tillsammans på köksgolvet (5 år sen alltså). Jag var så stolt över att ha ett eget litet luciatåg.

Jag tycker om att uppmärksamma t ex Malins dagisfröknar som ägnar sig åt henne varje dag hela året. En av Katarinas f.d. tränare som är en riktig eldsjäl, skickar jag också till, och till en familj som gett massor av kläder till Malin. Och så mina gamla vänner från året i USA som jag i flera fall bara har kontakt med på julkortsbasis. Jag hade egentligen kunnat tänka mig att skicka ännu fler, men skulle ibland kännas lite påfluget.

Jag får också många kort (just nu är det ca 30 och jag vet att det kommer en del eftersläntrare) - inte alls så många som jag skickar, och det är naturligtvis inget problem! Jag förstår att det inte ligger för alla att skicka kort med gammeldags post och att man har fullt upp med annat i december.

Jag är lika glad för vart och ett, men fotokort tenderar att hamna i ögonhöjd på dörren där jag fäster dem som min finaste juldekoration.

Men ett ur årets skörd får jag ändå framhäva... för jag blev verkligen glad över orden: "Karin, min sanna vän i Universum, som alltid verkar ha en tanke över för mig..." en sån strof kan uppväga många motgångar och negativa känslor.

Just det, korten till dem som bor allra närmast brukar jag och Peter lämna ut under en kvällspromenad innan jul... så gissa vad vi har kvar att uträtta i kväll...

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Hejsan och God Jul!

Eftersom vi gärna vill leva upp till Fanny & Alexanderryktet vi fått i familjen Kylemark kommer här vår julaftonsmeny. Gunilla m familj har kommit och ungarna klädde granen med allt mitt pynt! Och det blev jättefint. Nu ska vi göra lite långkål och sätta på gröt. Sedan kanske en promenad med alla hundar, tyvärr töar det just nu och är jättehalt. Men här vår meny alltså. Kram på er alla.

JULAFTON

Lunch:

Risgrynsgröt

Sirap

Kanel

MjölkFika:

Mandelmusslor m grädde och vildhallonsylt

Klenor (Klenoder)

Engelska julkakor

Kransekager

PepparkakorJulbord:

Gravad sill

Löksill

Senapssill

Katten Majas drömsill

Citrussill med julkryddor

Sillsallad

Rökt laxJulskinka

Rullsylta

Kalkonsylta

TimmermanskorvJulkorv

Prinskorv

Köttbullar

Julskinka

Janssons

Brunkål

LångkålRosa coleslaw

Rödbetor

Skånsk senap

EbbesenapVörtbröd

Kavring

Doppebröd

Brie

Whiskycheddar

Vit caprin (getost)Öl

Snaps

MustGlögg

Torkade frukter & nötter

Hemgjort godis

- ischoklad

- kola

- knäck

2009-12-24 @ 10:54:02
Postat av: Catharina

Hej Karin!Jag kan bara instämma i att det är kul att skicka och få julkort. Jag har börjat göra kort enligt scrapbooking-metoden och de två senaste åren har jag och barnen gjort egna julkort... men det hanns/orkades/var inte inspirerad till det i år, men jag fick nog ihop 10 egenhändigt gjorda, de andra inköptes på ICA. Årets foto på barnen blev de små bilderna från skolfotograferingen... Jag tycker också att det är roligast med barnen i julkläder. Mitt finaste var nog när dom var pepparkaksgubbe och gumma, så söta! Men Hugo 9 år är inte så mycket för att klä ut sig längre... hoppas det kommer igen :o)Jag önskar dig en riktigt GOD JUL! Kram Catharina

2009-12-24 @ 10:59:56
Postat av: Ingrid

Jag tycker också det är fantastiskt med julkort och skickar långt fler än vi får, men håller med dig Karin om att det inte spelar någon roll. Vi skriver ju till dem vi vill skicka en hälsning till.

MIMMI, jag är hur imponerad som helst av menyn, men hinner ni ÄTA allt det där? :-) Det låter jättegott och inte minst ögat måste ju njuta enormt.

GOD JUL ALLA!

2009-12-25 @ 10:02:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0