Glöggträffar

I väntan på julsftonsreportage (jag hoppas och tror att det finns fina bilder i Julias kamera) berättar jag om det jag tycker är nästan trevligare än själva julafton - tiden innan då man träffas och dricker glögg.

Jag har träffat flera kompisar över glögg i olika omgångar. Den 22:e bjöd jag hem Aase, Åsa, Pernilla och Gunilla som alla var med på min 40-årsdag och inför detta träffats några gånger för att planera utmaningar och frågesport till mig. Åsa och Gunilla känner varandra mycket väl men de andra är mer perifera bekanta till varann. I höstas gick vi på restaurang ihop och jag tyckte att det var toppen att alla nappade på glöggträff dan före dan före dopparedan.

Bästa glöggen, enligt mig, är korad: Grythyttans skogsglögg!

Grythyttans skogsglögg

Och här ser ni några goda glöggtilltugg:

glöggtapas

Det är baconrullade dadlar (som kallas hoppande djävlar enligt Aase för man ska steka dem tills de hoppar i stekpannan - jag gör dem i ugnen), skinkrullar med stark senaps- och kesellakräm, cheddarrutor och kikärtsbollar. Jag tycker att glöggtilltugg ska vara lite salta och matiga för att väga upp den söta glöggen.

Trevligt hade vi, och klockan blev nästan midnatt innan uppbrott.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vilka bra tips! Hur ska jag komma ihåg dem till nästa år...??? Jag tror jag måste göra en lista på bra snittar...

2010-01-03 @ 17:05:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0