Dan före dan

Jag är verkligen inte i fas för julen i år och det ligger nära till hands att skylla på vädret för att sista minuten-ärendena har blivit försenade. Dessutom har vi haft problem med bägge bilarna - en gick det inte sätta på vinterdäcken (fixat nu) på och den andra har en trasig drivknutsdamask, och bör helst inte köras alls i snömodden. Men båda har fått rulla, om än i begränsad omfattning. Cykling har faktiskt inte varit att tänka på.

Idag tummades de sedan länge planerade mandelmusslorna ut, och jag som gärna väljer att vända missräkningar till något positivt, tänker att nu blir de verkligen nybakade på julafton!

Mandelmusslor

Det med mandelmusslorna är det enda lilla julpyssel som min mor och jag vågar oss på tillsammans, men det är en riktigt trevlig tradition. Det är mor som gör degen och har formarna och när jag kommer har hon redan smält smöret och är beredd att laga kaffe. Min insats består mest av att trycka ut degen för det tycker hon inte själv att hon är bra på. I år lät vi Malin hjälpa till att smöra formarna och det var naturligtvis ingen fördel.

I kväll kommer ett litet gäng tjejer och dricker glögg och då tänkte jag avsluta med mandelmusslor, saffranskrans och kaffe. Men de flesta är till för efterrätt på julafton och då njuter vi moster Ingers vildhallonsylt till. Tro inte för ett ögonblick att jag inte beundrar era insatser, moster och kusiner, även om jag älskar att ironisera över er duktighet.

Jag har även köpt in alla julklappar, utom en som jag har överlåtit på Peter. Vi har ganska få klappar i år, och ett minimum av klappar till vuxna. Jag hade tänkte köpa in gåvobevis på välgörenhet, men det har inte hänt. Hoppas på efter jul.

Sen har jag gjort en del ärenden relaterade till lilla Nicos besök (min bror med familj på besök från Ecuador) - lånat ihop bilbarnstol, vinterkläder och tagit med vagn och annat till mina föräldrar, där de ska bo. Far och jag ska hämta dem på Kastrup i morgon förmiddag.

Jag tror nog att det kommer flera blogginlägg på jultemat de närmaste dagarna!

Kommentarer
Postat av: Catharina

Som vanligt kom jag igång sent med julförberedelser, men som vanligt så löser det sig till slut och det beror nog på vädret och på att vi fått ställa in släktkalas i söndags och julfirande med Lars bror igår... vi kunde vara hemma och fixa och planera istället. Min mammas assistenter har bakat lussekatter och mandelmusslor och gjort knäck (som vi skulle haft på släktträffen i söndags) nu tar mamma med det imorgon istället, så det är fixat och klart. Lars gjorde köttbullar i söndags och idag har jag gjort Jansson. Skinkan sparar vi till imorgon så att vi har doften i huset hela dan :o) När barnen somnat ikväll ska vi slå in de sista julklapparna som vi inte orkade med när vi fixade de andra. Känns skönt att vi inte har hela berget klappar till ikväll!Ja, det blir jul i år också även om det inte blev som det var tänkt från början... det blir nog en bättre jul :o)Jag önskar dig en riktigt GOD JUL! Kram Catharina

2009-12-23 @ 21:18:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0