Små barn

Ganska länge är det Malin som varit minsta barnet i vår umgängeskrets - många har barn i Julias och Katas ålder och bara någon enstaka har tajmat med sladdisMalin (Pia och Jan är ett fint undantag, och det finns några till).

Nåja, i helgen har vi träffat två trevliga familjer här hemma - på lördagkvällen Malins kompis Ebbas familj och på söndagförmiddagen Malins bästis Ludvigs familj. Båda familjerna har vi lärt känna på dagis men Ludvig har nu flyttat till Tygelsjö och går på dagis där.

Ebba har en lillebror som är 3 år och Ludvig en syster som ska fylla 2. Båda småsyskonen är hur gulliga som helst och gör precis vad 3- resp- 2-åringar brukar - mest av allt vill vara med sina storasyskon som naturligtvis inte vill veta av dem. Det var inte många döda punkter, om ni förstår.

Men på söndagkvällen tyckte både Peter och jag att det var tyst i huset, fast inte på ett dåligt vis... och vi insåg hur stor Malin ändå är!

Gäster med småfolk och utan är hjärtligt välkomna även framöver! Jag bara reflekterar över att vår lilla fridstörare plötsligt vuxit till sig och inte är så liten längre.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag känner precis igen mig!!! Kunde skrivit en kopia på min blogg. Självklart kommer Johan alltid vara vår minsting, men visst är det skönt att han nu kan vara hemma en stund själv, att man kan äta i lugn och ro med gäster, att han kan vänta (för det mesta i alla fall...) och så vidare. Jag som alltid älskat bebisar och små barn, var tvungen att få egna för att tro det alla sa "det blir roligare ju äldre de blir".

Det är i alla fall kul att även umgås med några familjer till de yngsta barnens vänner. Det blir lätt att umgänget hänger med från de man lärde känna då första barnet var litet. Jag tänker att det måste betyda mycket även för det minsta barnet att man gör så.

Ser fram emot en summerande tillbakablick eller lista av något slag... Kram.

2009-08-18 @ 11:02:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0