On fire

Har länge sett fram emot en tjejhelg i Falsterbo med gamla tullargänget (vi är numera 4) - kanske förtjänar ett eget inlägg senare - och extra skönt var det att åka hemifrån efter en otäck upplevelse på morgonen.

Det kom en lite konstig lukt när vi åt frukost och jag samtidigt rostade sesamfrön... det brukar kunna lukta lite speciellt om man inte är framme med stekspaden och rör runt. Men lukten kom mer från hallen; mer som bränd elektronik. Jag hade just startat datorn så jag tänkte att något kanske bränt... men lukten kom från tvättstugan där jag som vanligt laddat en maskin direkt på morgonen. Och tvättstugan var full av vit rök och stark röklukt. Vi tömde maskinen på vatten och skruvade av inspektionsluckan (såg inget) och till slut toppskivan - såg smälta komponenter och svärtad plast. Suck. De nya fina kläderna från meandi fick vridas ur, fulla med tvättmedel och sen har Peter torkat dem i sitt torkskåp ute i förrådet. I det torkskåpet torkas annars osanitära illaluktande hockeykläder... så jag hoppas att de nya kläderna inte tagit lukt.

Så nu gäller det att spara på tvätten. Jag har nu tre ärenden att ta upp med försäkringsbolaget i morgon. Kanske orkar berätta om de andra två en annan dag. Eller så bara jag begraver mig i arbete och glömmer hemmaprojekten.

Kommentarer
Postat av: Bilbrännaren Celano

Ännu en gång påminns man om att inte gå hemifrån med tumlare, tvätt- o diskmaskiner på. Hoppas det ordnar sig på bästa sätt med försäkringsbolagen.

2009-08-23 @ 22:16:14
Postat av: Ingrid

Aj aj, vilken otur och vad jobbigt! Celano har ju rätt om att man inte ska lämna maskiner på hemma. Mina föräldrar är superpetiga med det. (De tömmer ju dessutom hela systemet i huset på vatten om de reser bort.....!) Själva fuskar vi ibland, men vi borde kanske skärpa oss.

Vår helg har varit bara roligt, men intensiv. Nattfärja (01.00-06.00) fre-lör. Fest i Nyköping lör kväll, superkul men kl var över 3 innan vi la oss. Sedan körde jag till Motala och hämtade tre barn (R tog flyg från Skavstad till Engl). Sedan körde jag till Malmö och storhandlade och tittade förbi och överraskade mina svärföräldrar. Slutligen körde jag till Århus med sovande barn i bilen. Framme kl 01 inatt efter 90 mils körning. Nu är barnen på skolan med matlådor och jag överväger att ta en tupplur. Kram.

2009-08-24 @ 08:56:16
Postat av: Karin Själv

Någon på jobbet sa just "Jag fattar inte hur vissa kan gå hemifrån med disk-/tvättmaskin på..." I vår familj får vi införa husarrest (för mig gissar jag) om man ska lyckas passa 10 tvättar tvätt/vecka à 1½-2 timmar + några diskar disk + några tumlarsessioner...

2009-08-24 @ 11:58:37
Postat av: Ingrid

Jamen eller hur! Våra maskiner är också SÅÅÅÅÅÅÅ långsamma, över två timmar för att bli klar med en omgång. Rikard tycker vi kan åka på semester med diskmaskin på! Där har ju min gräns passerats för länge sedan. Men på jobbet står alltid diskmaskinen på över natten då städerskorna gått hem...

2009-08-24 @ 22:00:25
Postat av: Catharina

Hej Karin!

Nu är jag "back in town" och ska börja läsa och kommentera bloggar igen... Men jag har följt dig på semestern även om jag var dålig på att kommentera...Jag lämnar ofta (flera gånger i veckan!) maskiner igång. Så sent som idag gick jag till skolan och hämtade min lilla loppa (som började idag!) (snyft) och hade startat diskmaskinen... vi kom hem åt mellis, sen körde jag till Svedala med maskinen fortfarande igång. Jag som hemmafru borde ju inte behöva det som har hela dagen på mig... nåja 5 timmar nästan ialla fall.Kram

2009-08-26 @ 21:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0