Odödliga?

Det här är snudd på ett politiskt inlägg... så är ni förvarnade!

En påminnelse

Jag cyklar sedan några år tillbaka oftast med cykelhjälm och ibland tycker jag att det verkar bli mer populärt. När jag iakttar människor omkring mig som använder hjälmen regelbundet så märker jag att det vanligtvis är ganska präktiga men väldigt vettiga människor = bra förebilder.

På väg hem idag roade jag mig med att räkna hur många jag mötte med och utan hjälm - det var 58 utan och 17 med - ändå ganska många med alltså. Av dem med hjälm var en handfull barn och en enda var vuxen man. Varför är det så?

Man skulle tro att kvinnor är mer fåfänga och rädda om sitt hår?

Eller så får jag dra den roligaste och sannaste historen på temat:

***
Cool tonåring möter min vän Pontus för många år sen

Cool tonåring: "Och varför har du hjälm då?"

Pontus: "Jag är väl lite fåfäng."

Cool tonåring "???"

Pontus: "Nej, men jag tror inte att jag klär i spräckt skalle"
***

Kanske är vi kvinnor mindre intresserade av att hamna i rullstolen?

Och Stig Johanssons teckning/text sitter i vårt kök som en liten påminnelse...

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Hej! I vår familj använder ALLA cykelhjälm utan jag (för det mesta är det så), jag cyklar å andra sidan nästan aldrig heller. Idag körde jag Rikard till jobbet och han tog med cykeln, för att ta sig hem. Han försöker göra det så ofta som möjligt. När vi lämnade honom "skriker" Linnea "han glömde cykelhjälmen" och hon hade rätt, för första gången hade han inte fått med den. När L kommer hem ska hon maila till pappa att han ska ta det extra försiktigt. Jag tycker det är toppen att resten av min familj är så noga med hjälmen. Riktiga föredömen för mig som blir lite lite bättre för vart år. Trevlig helg!

2009-08-28 @ 08:52:37
Postat av: Karin Själv

Idag kunde jag inte låta bli att spana efter män med hjälm och såg minst 7 st på väg till jobbet... (och flera var riktigt snygga!) så kanske var det fel att göra min mätning kl 15? Fortsättning följer alldeles säkert. Klart att Rikard är ett föredöme!!

2009-08-28 @ 12:07:06
Postat av: Catharina

Hej! Måste bara kommentera även om jag skäms... jag använder aldrig cykelhjälm. Vet egentligen inte varför eftersom jag har en... nånstans i garaget... barnen påpekar ofta att jag inte har hjälm. Pinsamt!

Jag red när jag var yngre och använde alltid hjälm. När jag åker skidor använder jag alltid hjälm. Så jag kan ju inte skylla på att jag känner mig instängd i hjälm som jag gör i mössa, som jag heller aldrig använder...

Nä, jag hittar inte nån bra ursäkt så jag får väl ut i garaget och rota.

Kram Catharina

2009-08-29 @ 23:19:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0