Falsterbo med brudarna

Det brukar vara som ett säkert hösttecken när jag träffas med mina käraste gamla kollegor i Falsterbo... men i år var det som underbar sommar.

Porten i muren

Vi träffades lördag eftermiddag och softade i solstolarna innan vi hjälptes åt med maten. Först får ni se bilderna på maten, sen på raringarna och sist höra vad som hände på natten och nästa dag! Allra sist kommer recepten.

Melonsallad
Melon, avocado, röd chili, koriander mm i ljuv förening

Entrecote teriaky
Entrecote teriaki

Bulgur, belugabönor och vilda tomater
Bulgur med vilda tomater och belugabönor

Efterrätt
Mycket vacker, något för gräddig

Här kommer tjejerna in action - Tina och Yvonne hjälptes till att grilla:

Grillmästare

Marie har fått kött:

Marie i kvällssol

När maten var uppäten och vinet nästan urdrucket ramlade vi ner till stranden för traditionellt nakenbad under en miljon stjärnor och utan en vindpust.

Nästa dag vaknade vi tidigt och njöt av Yvonnes frukostbuffé. Sen gick vi tillbaka till stranden för kanske sista badet för i år. Då märkte vi att det fanns en hel del tång men det gick fint att bada ändå!

Bästa sällskapet och en härlig tradition.

Teriyakispett med melonpassion  

Det här är en supermarinad. Så god och busenkel att du inte ens behöver salt och peppar. Servera spetten tillsammans med en somrig melonsallad och färskpotatis. Trä gärna kokt färskpotatis på spett och grilla samtidigt.
 4 portioner

500 g entrecôte eller
 utskuren biff
1 dl matyoghurt
1 dl teriyakisås
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk rostat sesamfrö

Sallad
ca 500 g melon
2 avokador
2 skivade salladslökar
1 strimlad röd chili
pressad saft av 1 lime
2 msk olivolja
2 msk färsk koriander
flingsalt
nymald peppar


1. Skär köttet i avlånga bitar. Blanda yoghurt, teriyakisås och vitlök. Marinera köttet minst 4 timmar.
2. Grilla spetten runtom över glöd. Strö över sesamfrö.
3. Skär melon och avokado i mind­re bitar. Blanda ingredienserna till salladen strax före servering.    

Blåbärsdessert

Vispa 3 dl vispgrädde fluffig, men inte fast. Tillsätt 2 msk vaniljsocker, 2 dl turkisk yoghurt och vispa fast. I en separat bunke kör man 1 dl blåbär med 1 msk socker (justera efter smak). Varva gräddfluffet med "blåbärssirapen" i fina glas, garnera med några blåbär och voila!

Kommentarer
Postat av: Marie A

Ja nog var det ett härligt dygn! Fast Karin, blåbärsdesserten var inte gräddigare än att vi kunde ha den som youghurt på morgonen;o). Kram

2009-08-24 @ 20:25:20
Postat av: Anonym

Varje gång jag varit tillsammans med några vänner känner jag något slags religiös känsla efteråt. Jag tänker att man är fantastiskt priviligerad som har så underbara vänner och så otroligt futtigt livet skulle vara utan dem.

Tack för bra recepttips!

2009-08-24 @ 21:58:12
Postat av: Yvonne

Vilken underbar beskrivning av vår helg!

Det verkar som vi hade det jätte mysigt.

Det fantastiska är att vi hade det ännu mysigare men man måste nog vara med för att förstå. Ack, vad glad jag är en av deltagarna.

Dessutom lever man på en sådan helg rätt så länge efteråt!!!!!!!

Kram

2009-08-25 @ 07:44:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0