Sommarregn

Detta skulle jag ha skrivit igår men annat kom visst emellan. Nu fick jag en halvtimme gratis för jag trodde att jag skulle vara på föräldramöte kl 18 och så kollade jag på lappen, och det var 18.30! Bra va?

Igår cyklade jag till jobbet, och i mitt huvud är det nu vår - alla vinterjackor är undanhängda, det är bara fötter i skorna och handskar är tabu. Min principfasthet straffar sig vissa morgnar när jag ser grannarna (utan carport) skrapa vindrutan fri från frost. Men Kung Bore ska bekämpas till varje pris! Dessutom brukar man få sn belöning på eftermiddagen när solen skiner och allt är underbart.

Så tänkte jag igår och cyklade glatt iväg i jeansjacka till ett frukostseminarium i stan (annars byter jag om på jobbet efter cykelturen men när den delas på mitten blir jag inte så svettig). Det var rätt kallt, men jag värmde mig med tanken på den där hemcyklingen i solsken. Lite trist att inse, att just som jag skulle hem, började det regna! Men det var stora, glesa droppar som man nästan kunde kryssa emellan och irritationen över att det inte var sol (man blir snabbt bortskämd) byttes snabbt mot en härlig sommarkänsla! Det doftade sommarregn och varm asfalt lång väg. Dessutom har vi planterat lite gräs så lite vått från ovan gör gott.

Men i helgen - utlovas sommarväder!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Det var likadant här. Strålande sol dagen före min födelsedag. Strålande sol idag, dagen efter, men igår, Nixpix mulet och trist. Ja ja, tur att det inte var jämt och jag skulle ha gäster :-) .

2009-04-23 @ 21:25:21
Postat av: Catharina

Här ute på landet hade vi åska igår! Idag har det varit superfint väder och jag har jobbat i källaren hela dagen. Men imorgon blir det näsan i vädret hela dagen. Det enda inplanerade är en shoppingtur till ICA, det ekar i kylen just nu... så ska det absolut inte vara hos en som nästan är hemmafru.En väninna berättade idag att hennes barn tyckte att det luktade äckligt ute igår när det hade regnat... och det är det vi tycker luktar så gott :o)

Kram Catharina

2009-04-23 @ 21:31:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0