Nyckelpigor

Idag har vi varit ute och mestadels jobbat i trädgården mellan typ 9 och 16. Vädret har varit helt underbart! Tänk att det händer på en ledig dag...

Jag har grävt upp en buxbomsbuske, en krusbärsbuske och en kaprifol (som har en sjukdom och inte blommar fint) till förmån för en utökad altan! Jag har också grävt upp förvånandsvärt tunga kantstenar. Det finns massor av jobb kvar innan vi kan njuta av den nya altanen, men man får ju börja nånstans. Jag har också rensat bort otroliga mängder av rotsystem till kärs (eller kirs(kål) som det också kallas), ett ogräs insått av munkar som tyckte att det var en god och billig föda; tillika livskraftig, vill jag lova. Medan jag höll på med arbetet stötte jag på väldigt många nyckelpigor. Undrar om det är just vår trädgård som är ett kärt tillhåll eller om invasion väntas i sommar?

En barnkammare?

Peter har klippt färdigt paradisäppelträden + servat några av sina cyklar + byter nu till sommardäck på min bil. Malin har legat i bara trosorna och solat och läst Bamse - Katarina har hängt i parken med en kompis mest hela dan och Julia jobbar på ett skolarbete om kärnkraft med ett par andra kompisar som sätter skolresultaten högt... I kväll ska hon dock till Sibbarp som för 25 år sen var ett mycket olämpligt tillhåll för tonåringar - been there, done that. Nu är Julia vanligtvis pålitlig, men det kan som bekant ändras över en natt. Återstår att bestämma tid att komma hem. Känns inte som att det är läge att lägga sig innan hon är hemma.

Eftersom jag har kroppsarbetat har det gått fint att bara ha linne och shorts - ser nu att armarna är grisskära. Hoppas på lite färg på benen så man kan använda piratbyxor utan att skämmas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0