Konfirmation

Det är lätt att man när man hör "konfirmation" tänker tillbaka till hur det var när man själv var med om det... men man kan inte bli annat än rejält överraskad om man tror att det på minsta vis ska påminna om hur det var för 25 år sedan.

Jag har varit på några konfirmationsgudstjänster de senaste åren; även Julias i fjol. Idag var det barnens nästkusin Annas tur, och hon konfirmerades i Håslövs kyrka i Vellinge. Peter är kusin med Annas pappa och i den familjen finns 3 flickor, precis som i vår. Våra två äldsta är ganska jämnåriga med deras två yngsta. Deras äldsta flicka ligger perfekt steget före Julia, så vi har fått se hur barndop och konfirmation går till lagom innan vi skulle planera för våra egna tillställningar, och vi hoppas att få bli bjudna på studentfest också om ett par år. Vi är så tacksamma för dessa genrep för de är alltid perfekt genomtänkta, med god mat trevlig samvaro utan att något blir överdrivet - känns som en bra inspiration när det är dags för egna bjudningar.

Konfirmationen idag då: Det var ett nätt gäng fotbollstjejer och -killar som läst ihop, och gudstjänsten inleddes med att killarna genomförde en liten dragshowdans - ni kan själva tänka er hur det satte stämningen när en handfull söta grabbar dansar i hotpants, nylonstrumpor, cerise tajta toppar och fjäderboor framme vid altaret. Det blir liksom en kickstart! Prästen var en underbart söt ung kvinna som verkade ta ungarna på ett jättefint sätt. Självklart var det inget förhör för det gör ingen längre, utan en dramatisering kring saker de varit med om under lästiden, och en massa (flera svåra) psalmer och fina ord på vägen till ungdomarna. Bland annat sjöng vi Du vet väl om att du är värdefull:

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Det finns alltför många som vill tala om
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
Och det kan du lita på

Du vet väl om ...

Du passar in i själva skapelsen
Det finns en uppgift just för dej
Men du är fri att göra vad du vill med den
Säga ja eller nej

Du vet väl om ...


Kommentarer
Postat av: Catharina

Jag har också varit på konfirmation idag, som kyrkvärd. Men den var annorlunda mot de jag varit på tidigare och väldigt långt från den du var på, låter det som. Men det mesta gick bra och ungdomarna är nu konfirmerade. Så har jag inte skrivit för mycket...Psalmen du skrev är en av mina favoriter som är mycket populär både på dop, begravningar och konfirmationer.

Jag är medhjälpare i gruppen med våra fotbollskonfirmander och det har varit en trevlig vår tillsammans med dom och de flesta av dom ropar och vinkar när jag möter dom på byn. Kul! Dom blir konfirmerade den 9 maj. Det är tredje konfirmationsgruppen jag är medhjälpare i och vi har samtal om livet, Jesus och fotboll i denna gruppen. Jag skrattade i onsdags för när dom skulle gå hem sa prästen att han hade 3 viktiga saker att berätta för dom innan dom fick gå. 1. något lag (vet inte vilket) hade gått upp i Premier League. 2. någon spelare (vet inte vilken) hade gått till något lag (som jag inte vet vilket) och 3. nästa gång ska vi bli fotograferade och då måste dom ha pengar med till kortet. Gissa om killarna gillar sin präst. Han kan allt om fotboll... och jag kan inget, men jag fixar fikan och håller i lekarna så jag är omtyckt ändå :o)

Gonatt! kram Catharina

2009-04-25 @ 22:20:45
Postat av: Ingrid

Den dikten är en av dem vi lärde oss utantill i skolan som jag skrev om för ett tag sedan. Den är väldigt fin.

Mycket fotbollskonfirmander låter det som. Rikards kusinbarn var på samma läger i Vellinge för ett år sedan, så då var vi där, men vi tyckte inte det var så mycket fotbollsanknytning.

2009-04-26 @ 17:45:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0