Grillpremiär och påsk

Fördigformade färska nöthamburgare

Idag var det minsann grillpremiär här hos oss - lika ljuvligt som det smakade nu - lika glad kommer jag vara i september när säsongen är över.... Hamburgarna köptes på ICA Maxi och är färska men bekvämt formade och helt av nötkött. Just dessa hade texmexkryddning dessutom. Smaskens!

Jag bjuder även på några påskiga bilder.

Vi brukar ta in nyklippta grenar från paradisäppelträden (klippningen brukar fint nog sammanfalla med påsk) - när man tar in grenarna är de helt kala men på bara någon dag kommer bladen och ibland även äppelblom.

Påskris av äppelgrenar

Malin och Katarina hjälpte till att klä och just på Malins sida är det lite trängsel bland kycklingarna. Symmetri är ändå inte min grej.

Mitt älsklingspynt är 3 vackra skator:

Favoritpyntet

Årets nyinköp var några handmålade ägg - de vackraste i svart gjorde sig inte bra på närbild (fast ett syns på översta bilden). Jag köpte likadana till Ingrids familj som jag besökte i Danmark för ett par veckor sen.

Nytt ägg i riset

Och ingen har väl kunnat undgå att vädret gjort precis vad det skulle denna underbara påsk? Vi är alla lite solbrända och påskliljorna blommar för fullt.

Påskliljor som blommar i rätt tid!

Hela familjen (utom Kata som har varit hemma och solat på en kompis tak) har hjälpts åt med sommarens projekt - utbyggd altan - och med projektet följer som vanligt en massa annat. Idag har Peter hackat upp rötter som korsar gräsmattan (och troligen spränger husgrund och vattenrör), jag har skyfflat jord och flyttat gräsmatterutor från baksidan (där en ny rabatt ska anläggas) till framsidan (där buskar grävts upp). Dessutom har jag grävt upp en del kantstenar som Julia fått frakta till lagringsplatsen innan de ska användas på nya platser. Malin har mest varit i vägen, förstås.

Kommentarer
Postat av: Fru Celano

Här har vi också trädgårdsfejat. Fast vi är som vanligt lite mer brutala och lät grannen gräva upp vår buske med den gigantiska grävmaskinen. Sådan som man normalt ser vid vägbyggen. Vädret har ju varit på vår sida. Stödmuren har målats (jag) men blev alldeles för ljus. Passar bättre vid medelhavet än i skogen. Man kan ju kolla på den och drömma sig bort till spanska sydkusten...åtminstone tills hackspetten brutalt väcker en. Han har nu slutat hacka på fågelholken och flyttat över till vår husnock. Slangbella skulle kunna funka....

2009-04-12 @ 22:02:06
Postat av: Catharina

Hej!

Jag har vårstädat stugan så jag har knappt hunnit njuta av solen denna fina påsk... men å andra sidan kan jag sitta i en solstol och läsa hela tiden (nästan) nästa gång vi åker dit :o)Även vi har grillat i påsk!Kram

2009-04-13 @ 21:39:52
Postat av: Ingrid

Så duktiga ni är! Här har vi inte börjat med så mycket trädgårdsarbete ännu.

Ja, påskäggen är superfina. Tack snälla för de jag fick, de är otroligt vackra!

Vad var nu poängen med att köpa färdiga hamburgare, hur mycket högre blir kilopriset om de slänger i mexkryddan och formar biffarna :-)??

Själva har vi premiärgrillat en gång i år (så kan man ju inte skriva, det kan ju alltid bara vara premiär en gång... jag menar att vi grillat en gång hittills) och då blev det också hamburgare. Rikard provade att använda en present mina föräldrar köpt till oss, nämligen en hamburgerformare!! Det måste vara en uppfinning att köpa till dem som har allt annat. Tyvärr var den dessutom HELT värdelös och det var svårt att forma biffarna däri och sedan fick man inte ut dem. Undrar hur länge framöver denna manick kommer att ligga och samla damm i vår kökslåda...

2009-04-16 @ 22:41:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0