Fira våren!

Plommonblom

Nu är jag sådär betagen i våren och naturen igen - t o m de förhatliga kanadagässens små gässlingar fann en plats i hjärtat idag. Utanför fönstret blommar plommonträdet, som ni ser.

I övermorgon är det Valborg, och jag hann knappt komma hem från firandet av min 40-årsdag innan jag började fundera på när nästa fest skulle kunna ske - Valborg  såklart! Precis som med födelsedagen bjöd jag in lite i överkant, för jag trodde inte att alla skulle kunna komma; precis som på födelsedagen blev det fantastiskt gensvar och jag gläder mig åt att alla tackat ja! Vi blir 10 vuxna, 4 tonåringar och 7 andra barn. Endast lilla Moa har tackat nej för hon blev bjuden på en roligare tillställning hos sin bästis. Men i utbyte har Julia bjudit med Paula som trivs ihop med Lisen och förhoppningsvis även Erik (de 4 tonåringarna).

Idag har jag köpt det jämna antalet 17 fl vin på Systemet (har redan 6 flaskor av Gunilla S:s fina bubbel på kylning) och efter maten blev det en tur till ICA Maxi. Räknar med att några flaskor ska finnas kvar efter Valborg. Svårast var att få in all mat i kylen; särskilt som Middagsfrid kom igår. Jag köpte smart nog kycklingfiléer av ett annat fabrikat (Åke P) i stället för Kronfågel bara för att de låg i täta påsar i stället för i skrymmande tråg. Malin hjälpte mig att packa upp och sniffade på alla kryddorna, bl a rosmarin. "Kommer detta från Italien, Mamma?" Intressant att hon har 2 år gamla doftminnen från Stresa där rosmarin kantar rabatterna. Jag var tvungen att ta ut en nästan tom bag-in-box med vitt vin - smakar riktigt bra en tisdag efter storhandling faktiskt! Nu undrar jag - tror ni att rabarbern trivs i rumstemperatur?? Tacksam för tips! Jag ska återge menyn i sin helhet  vid ett senare tillfälle men kan avslöja åtminstone efterrätten (eller en av dem) - Vaniljpannacotta med rabarberkompott. Bara till denna rätt köptes 16 dl vispgrädde! och då har jag bara räknat 16 port...

Primörer!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Rabarber blir lite vissen i rumstemperatur - men jag upptäckte att om du hanterar den som sallad och lägger i lite kallt vatten så krispar den till sig igen.

Skall du dock göra kompott är det kanske inte så farligt.

2009-04-29 @ 07:59:40
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0