Aldrig fucka upp

Kanske tror ni att jag har slutat läsa böcker eftersom jag inte har delat med mig på ett tag?? Nä, ni som känner mig vet att så är det ju inte.

Jag har läst en hel del som har varit helt OK tidsfördriv men ändå inget särskilt att rekommendera.

Dock gillade jag den hårdkokta Aldrig fucka upp av Jens Lapidus.

Aldrig fucka upp

Jag hade läst Snabba cash tidigare och det här var ungefär samma stil, fast lite nya miljöer och karaktärer. Intressantast tycker jag ändå är skildringarna av killar med invandrarbakgrund vars farsor kämpat hårt för att få rejäla hederliga jobb i Sverige, medan sönerna aldrig skulle nedlåta sig till sånt Svensson-liv för en medioker inkomst när man kan bli rik på kriminalitet. Lapidus skriver ganska talspråksaktigt och jag som gillar nya ord, lär mig en hel del i hans böcker.

Just nu har jag lagt Joyce Carol Oates Älskad, Saknad åt sidan för jag tycker att den är lite seg (hon är den mest ojämna författare jag känner till) och läser en spännande bok som nog kommer här på bloggen sen. De allra bästa ungdomsböckerna som jag vet är av Joyce Carol Oates, t ex Vilda gröna ögon eller  Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg. Båda dem har Julia läst med stor uppskattning. Även Fallen, mest för vuxna då, var super!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Gillar dina boktips. Vi läser båda mycket (fast jag har inte läst på ett tag) men ganska olika typer av böcker.Har du kollat http://www.bokhora.se?

2009-04-19 @ 19:23:23
URL: http://kulomedelbums.blogspot.com
Postat av: Victoria

Låter bra det, jag har precis beställt den. Och 4 till (har dock redan glömt vilka).

2009-04-20 @ 12:16:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0