Mitt här och nu

Jag använder den här bloggen lite som en receptsamling, ibland för att hålla reda på gjorda resor/bra restauranger/smarta restps, som ett kartotek över bra lästa böcker/sedda filmer, ett sätt att hålla en del raringar up-to-date om mitt liv, men faktiskt också som min egen dagbok. Så då tycker jag att det är synd när det går såhär långt mellan uppdateringarna.
 
Helt klart är min närvaro på fb en av anledningarna till sämre uppdatering här, många av anledningarna ovan tillfredsställs den vägen. Fast jag håller ändå tillbaka lite på fb med det mest personliga, som jag konstigt nog ofta kan med att outa här. Vad vet jag om er, trogna läsare? Mycket lite, om de flesta av er - med vissa undantag är ni mest som en prick i min statistik... rätt hemliga alltså.
 
Så, oktober. Det har hänt grejor.
 
Efter mycket velande, bestämde jag mig för att ta del i flyktingmottagandet i Malmö och har nu mestadels kört flyktingar för Kontrapunkts räkning. Det har varit spännande, givande, sorgligt och emellanåt lite otäckt. Den här veckan har jag vilat från det, har Malin och lite annat att stå i. Förra veckan jobbade jag där 3 gånger, inte särskilt förenligt med ett vanligt fulltidsjobb då passen ofta är typ 7 timmar. Men jag är i grunden skakad över hur många behövande som kommer hit, över hur illa det sköts av myndigheterna, av attentat mot flyktingförläggningar, och nu senast ett fruktansvärt dåd i Trollhättan.
 
Det har gått upp och ner med träningen, just nu är det ganska upp och jag har sprungit 3 gånger på en vecka och undviker att ha mindre än 10000 steg på Fitbit när jag lägger mig.
 
Jag har träffat en ny stjärna som jag dejtat rätt många gånger och haft lite förväntningar på. Nu är det bestämt att vi bara ska umgås som vänner, synd, tycker jag, och är rädd att spåret svalnar dessutom. Men det var mycket roligt så länge det varade!
 
Malin... hon är spännande och plötsligt rätt klok. Frågorna som kommer är av ett nytt slag. 
 
Katarina... hon är spännande och nytatuerad.
 
Julia... hon är spännande och för långt borta. Jag ränkar ner till ett besök i Skottland om ett par veckor.
 
Idag, då! Det är lönelördag och det behövdes handlas. Det blev gamla kända affärer som Buttericks, Nespresso och Weekday (vad jag minns hur det var att vara där första gången, med Kata, säkert). Nu är det Malin som är som gjord för Cheap Monday. Och så nya butiker, och gick jag bananas? Yes! Har länge suktat efter en Ilse Jacobsenjacka. Nu har jag en. Och ett par byxor som var löjligt dyra. Och så var jag på Go Green och njöt av allt det fina ekologiska och alla politiska kunder där.
 
Och så lagar jag i skrivande stund en ny dessert. Kanske kan den bli ett eget inlägg rentav.

Kommentarer
Postat av: Ulrika H

Hepp! Synnerligen ohemlig (autocorrect tycker ohelig passar bättre) följare. Kommenterar uselt men ditt skrivande gläder oavsett frekvens!

2015-11-02 @ 21:06:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0