Visingsö och Gränna

 
Långt innan det var sommar stod det klart att det i år skulle bli Sverigesemester, inte mig emot, OM BARA VÄDRET gör vad det ska. Jag var intresserad av Västkusten där det finns salta bad, släkt att besöka och varma klippor, men också av Gränna. Jag blev varse att det kanske inte riktigt var på vägen att ta Gränna från Västkusten, och sen visade det sig att båda bröderna skulle komma på besök, så då ville jag vara här så mycket som möjligt, och strök Gränna  från  planerna. Men Malin hade inte glömt!
 
Nu ville hon absolut dit och jag bestämde mig för lite minisemester. Jag surfade fram att man nog borde ta Visingsö när man ändå var i Gränna, och faktum är, att Visingsö var behållningen!
 
Vi körde från Malmö på morgonen och kom fram till Gränna några timmar senare. Parkerade bilen i hamnen och tog färjan över.
 
Lämnade de svarta molnen bakom oss
 
När vi kom fram på Visingsö sken solen och vi tog en glass i hamnen innan vi tog en tur med remmalaget.
 
 
Man åkte omkring på några soffor dragna av Rutger och Caesar, medan en rar tjej berättade om alla sevärdheter som vi passerade. Det var ett stopp vid Kumlaby kyrka då man precis hann klättra upp i kyrktornet, ta ett foto, och ner igen.
 
Per Brahe lät ta bort halva kyrktornet för att hans elever skulle kunna studera stjärnorna från taket
 
Lätt för Malin att klättra upp; lite trängre för mig!
 
Utsikt!
 
Det mest spektakulära med turen var faktiskt att man färdades på en väg mitt på Visingsö som är 3 km på det bredaste stället, och då vägen var lite upphöjd såg man Vättern på båda sidor nästan hela tiden.
 
Ekskog
 
Gulliga små hus överallt


Visingsö slottsruin
 
Sen hyrde vi cykel och lämpade av vår packning på lilla Visingsö Pensionat. Vilket mysigt ställe! Så trevligt bemötande!
 
Sen cyklade vi nästan samma tur som remmalaget hade kört, fast ända till nordspetsen av ön, och så stannade vi på Kumlabybadet, uppvärmda utomhusbassänger.
 
Ja, tandemcykel!
 
När vi kom tillbaka till pensionatet åt jag en fantastisk räckmacka och Malin fick köttbullar, sås, lingon och potatis, tror att hon åt 8 potatisar.
 
Sen en skön kvällspromenad tlll slottsruinen.
 
När vi var trötta gick vi till rummet; vi hade hyrt Timmerstugan (för att den var billigast då det inte fanns toa/dusch på rummet). Jättemysig! Och så spelade vi lite CandyCrush tillsammans.
 
Nästan ett helgerån att det fanns elektricitet indragen
 
Nästa morgon fick vi god frukost och hembakat knäckebröd, och sen tog vi färjan tillbaka till Gränna.
 
Där spanade vi på polkagristillverkning och handlade förstås. 
 
 
 
Vi avslutade med en fika på chokladfabriken, Malin tog våfflor indränkta i smält choklad, innan retur till Malmö.
 
En rolig minisemester!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0