Yoga - oj!

Jag är nästan lite i chock. Vet inte vad jag hade förväntat mig, men det här var verkligen extra allt.
 
Det var mycket jobbigare än jag hade trott, räknar med träningsvärk i morgon.
 
Jag kände mig oändligt klumpig i vissa moment. Det gjorde dessutom ont, inte av rörelserna men av ovana att balansera på en fot, t ex.
 
Det var väldigt seriöst - inte minsta inslag av flams och trams.
 
Andningsövningarna och avslappningsövningarna var väldigt givande. Instruktören uppmanade oss nästan hela tiden att vara medveten om hur allt kändes, hördes, luktade - man fick inte gå in i det sköna ingenstanslandet som jag annars gått snabbt in i när jag testat yoga på något spa eller på LC.
 
Meditationsstunden var spännande - det undermedvetna gjorde sig påmint och nu en stund efter kommer jag inte ihåg vad jag tänkte på - ungefär som med en dröm - man tänker "det här kommer jag att minnas länge" och så vips är det borta.
 
Men mest fascinerande och tacksamt - när jag gick därifrån så kändes det nästan som att någon låst upp min rygg. I ryggslutet där jag brukar vara stel, kunde jag plötsligt böja i alla tänkbara riktningar. Oj, vad jag hoppas att det håller i sig, för det här kan jag absolut vänja mig vid.
 
Jag kände mig rätt novis - kunde inte några av uttrycken som vissa andra verkade ha koll på.
 
Det ska bli mycket spännande att se var detta leder.

Kommentarer
Postat av: Li

Letar också yoga och det verkar som att de ska ha det på badhuset på fredagar i Sandviken =) När du skrev att yoga var lite av ditt nyårslöfte så kände jag igen mig direkt. Jag vill också yoga, men har inte funnits på tider som passar mig. Gick på det i Leksand under ca 8 månaders tid och det var så skönt efter varje gång och jag kände att jag blev mycket mer harmonisk i mig själv. Så nästa fredag smäller det i Sandviken, då ska jag yoga igen :D

Svar: Låter toppen det också, med att bli mer harmonisk. Lycka till nästa fredag då!
Karin

2014-02-13 @ 23:17:07
Postat av: Li

Nej, jag är kanske inte i riskzonen för stillasittande, men blir nojig i alla fall ... =)

2014-02-13 @ 23:17:44
Postat av: Victoria

Wow, så häftigt! Jag hoppas att kunna hoppa på en yogakurs när jag är klar med rehaben, tror att det är precis vad jag behöver. Hjälpte läraren till och petade på dig så att alla övningar blev rätt? Jag är lite nojig att göra fel och förstöra.

Jag försöker ju precis som du stå och jobba, och det blir pinsamt tydligt hur svag jag är för efter en halv dag är jag både stel och lite krampig. Så att låsa upp ryggen så där låter underbart!

Svar: Lite tillrättavisade hon, men inte så mycket. Tror att det inte är så lätt att skada sig när man inte använder vikter etc. Hoppas att du också hittar nåt som passar för dig; det här känns helt super för min del. När jag klev ur bilen imorse sa det klick-klick-klick-klick-klick i ryggraden så något har nog satts igång.
Karin

2014-02-14 @ 08:42:55
URL: http://tojis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0