Skottland - bussturen

 
Första heldagen steg vi upp tidigt för att vara på bussen kvart i nio. Jag hade bokat turen hemifrån, och jag är helt säker på att jag valde rätt leverantör - Heart of Scotland. De är en av de lite mindre bussreseföretagen med några få minibussar. Vår buss var helt ny, bara en vecka gammal, och mycket bekväm. Den hade plats till 16 personer och jag var den enda som hade barn under 20 med mig. De andra passagerarna kom från Tyskland, Italien, Hongkong, Dubai mm, och guiden lyckades på ett charmigt sätt göra narr av de olika nationaliteternas särdrag.
 
Vår tur "Best of Scotland in a day" tog oss till många fina platser, som lilla Dunkeld med sin urgamla katedral, Blair Castle, Queen's view och en skogstur med vattenfall. Vi kom till södra delen av highlands och fick del av den vackra naturen utan att behöva så många timmar i bussen.
 
Här "några" bilder:
 
Katedralen i Dunkeld
 
 Utanför katedralen
 
 
 
Blair Castle med omgivningar - man fick bara fota i ett rum där inne:
 
 
Men alla rummen var spektakulära, kanske allra mest entréhallen, där utsmyckningen var gjorda av vapen (dessa bilder från Internet):
 
 
 
Ett av vardagsrummen:
 
 
Varje hel timme kom det säckpipeblåsare till uppfarten utanför slottet. Roligast var nästan alla porträtten i slottet - de var allt annat än förskönande. Så många fula människor som målats av!
 
Queen's view och Loch Tummel - man såg ända till Glencoe vilket tydligen var ovanligt
 
Skogstur inkl vattenfall; minsann om det inte är jag som står längst till vänster på lusthusets balkong
 
Vi var nöjda men trötta när vi kom tillbaka till Edinburgh 10 timmar senare. Jag och Malin åkte till hotellet; Julia och Kata till korridorsfest i Glasgow.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0